Proiectul de arhitectură este o lucrare complexă, așa cum am arătat și în editorialele noastre anterioare (”Biroul de arhitectură și dezvoltatorul imobiliar” și ”De la etapele proiectului de arhitectură, la construirea stării de bine a beneficiarilor”), ce presupune nu doar totalitatea documentațiilor sau a planșelor care îl compun sau suma avizelor și a autorizațiilor. Polivalența sa derivă din cea a rolului pe care arhitectul îl are.
El este mediator între beneficiar și contextul urban, dar și integrator, creator al conceptului de arhitectură și proiectant.
Arhitectul este acea persoană obiectivă aflată în spatele proiectului, care identifică, înțelege și are în vedere interesele tuturor. Prin munca sa, oferă atât anticipare, studiu și comparare a posibilelor variante, cât și imaginație, proiectare și urmărire a execuției, astfel încât să livreze un proiect interesant, creativ și judicios.
Am reluat toate acestea pentru a vă introduce în universul și povestea unor proiecte de succes importante și dragi nouă, la care am lucrat cu satisfacția de a ne fi îndeplinit foarte bine rolul. Proiectele The Corner, căci despre ele vrem să vorbim. Vom prezenta mai departe toate detaliile acestei povești de succes antreprenorial, profesional, arhitectural și urbanistic.
Proiectele The Corner – de la A la Z
Când vorbim despre proiectele rezidențiale The Corner, facem referire la trecut, prezent și viitor. Reprezentarea concretă a acestor trei dimensiuni o dau ansamblurile The Corner Eminescu – Dacia, The Corner Floreasca și The Corner Armenească – Moșilor. Toate au plecat de la aceeași premisă: dorința de a oferi beneficiarilor avantajele unei locuiri confortabile, în centrul orașului, unde liniștea necesară fiecăruia se îmbină cu nevoia de a fi în mijlocul vieții urbane, cu punctele sale de interes și de a fi în orice moment conectat la acestea.
Spațiul în care locuim sau în care dorim să locuim trebuie perceput prin prisma unor nevoi pe care mulți le-am conștientizat deja chiar înainte de criza din ultima perioadă. Ne dorim spații extinse, lumină naturală și acces la zone exterioare. În contextul pandemiei, cu atât mai mult această nevoie s-a făcut resimțită. Spațiile mai largi, mai luminoase sunt o necesitate și există o tendință vizibilă pentru imobile sau locuințe cu zone exterioare cât mai ample și mai verzi, precum și o preferință din ce în ce mai mare către această direcție. Având mereu ca obiectiv principal îndeplinirea nevoilor clienților, echipa SSAT+ a pus accent în proiectele sale pe a valorifica la maximum spațiile exterioare. Rezultatul? Terase largi, prevăzute cu zone verzi, sau rooftopuri, perfecte pentru timp de calitate petrecut cu familia sau cu prietenii.
Cele trei proiecte The Corner, aflate în stadii diferite de execuție, sunt un exemplu concludent în acest sens. Cronologia lor a început cu proiectul din zona Eminescu – Dacia și a continuat cu Floreasca. Armenească – Moșilor, cel mai recent, a urmat firesc, dat fiind succesul primelor două, deja finalizate. Vorbim despre o viziune care merită cunoscută și pe care o vom dezvolta punctual.
The Corner Eminescu – Dacia. Unicitate pentru un stil de viață modern
Prin proiectul The Corner Eminescu – Dacia, am urmărit să oferim pe piața imobiliară apartamente la un standard ridicat, adresându-ne clienților conștienți de ceea ce își doresc, cu un stil de viață activ. Plasat central, pe strada Ocolului, cu acces rapid spre Piața Romană, imobilul îmbină perfect atuurile zonei istorice prin farmecul și spațiile de relaxare specifice ei, cu viața dinamică pe care-o oferă această zonă din centrul capitalei și avantajele care decurg de aici.
Echipa SSAT+ a proiectat un imobil modern, în care cele 18 apartamente sunt dispuse pe patru etaje, iar terasa blocului, transformată în grădină, este menită să ofere momente de destindere, relaxare și reconectare cu natura.
Delimitarea funcțională dintre parter, destinat unor activități comerciale de dimensiuni mici sau office, și cele de locuire, a fost dată și de particularitățile fațadei, abordată diferit pentru fiecare dintre cele două zone. Am gândit cu aceeași atenție configurația interioară, care oferă amplitudine, suprafețe vitrate generoase, spații deschise, flexibilitate și treceri fluide dinspre spațiile de zi către cele de noapte.
The Corner Floreasca. Diversitate pentru fiecare moment al vieții tale
Plasat într-una dintre cele mai frumoase și liniștite zone ale capitalei, cu abundența ei de spații verzi, The Corner Floreasca este în același timp conectat la ritmul modern al vieții urbane, un plus fiind învecinarea cu zonele de servicii premium ale Bucureștiului. O abordare similară, din punct de vedere al obiectivelor, am avut-o și aici.
Situat la intersecția străzilor Gheorghe Țițeica și S. V. Rahmaninov și destinat celor care își doresc un stil de viață select, The Corner Floreasca este un ansamblu rezidențial cu patru etaje, plus o parcare subterană. Imobilul astfel creat răspunde nevoilor diverse de locuire în ceea ce privește compartimentările interioare, numărul de camere și dotările realizate. Conceptul arhitectural pe care l-am propus este unul modern și ergonomic, care încorporează natura în toate elementele care fac conexiunea cu exteriorul – terasele verzi de pe acoperiș, balcoanele, logiile sau ferestrele largi, aducând un avantaj de calitate a vieții celor care locuiesc aici.
Aflat foarte aproape de două parcuri, Verdi și Floreasca, și poziționat la intersecția a două străzi către care are o amplă deschidere, proiectul are fațada principală orientată direct către Parcul Verdi, ceea ce oferă un plus esențial întregului proiect.
Finisajele și dotările apartamentelor completează excelent ambianța locuințelor The Corner Floreasca, în aceeași notă de confort și de tehnologie, la cele mai înalte standarde.
The Corner Armenească – Moșilor, un mix perfect între arhitectura veche și cea contemporană
Proiectul, aflat momentan în faza de proiectare și de autorizare, este plasat ultracentral, pe Calea Moșilor, în zona Armenească. Aria protejată prezintă o bogată încărcătură din punct de vedere urbanistic și numeroase construcții vechi și valoroase în vecinătate. Estimăm obținerea autorizației în toamna lui 2020, dar putem deja anticipa chiar mai mult decât simplele repere temporale ale execuției.
Mixul de avantaje, reprezentat de apropierea de centru și unicitatea zonei, ca și cel funcțional – spații comerciale (restaurante, magazine, cabinete etc.) sau spații de birouri și apartamente – conferă o notă specială întregului proiect. Estimăm că finalitatea acestor plusuri va fi constituirea imobilului într-un reper al zonei, care se va dezvolta în viitor și prin alte investiții.
Un alt element de interes este îmbinarea ingenioasă a două corpuri de clădire, unul vechi, reprezentat de o clădire – monument preexistentă, și una nouă, alăturată. Corpul clădirii existente, restaurat și consolidat, va fi convertit în spații comerciale la parter și birouri la restul etajelor. Clădirea nou propusă are rolul de a pune în valoare monumentul, de a-l îmbrăca parțial, conexiunea dintre ele fiind asigurată de o scară din sticlă. Parterul corpului nou propune, de asemenea, spații de birouri ce vor fi date spre închiriere.
Ca și în cazul celorlalte două proiecte The Corner, apartamentele imobilului de la Armenească – Moșilor sunt proiectate pentru a oferi un standard ridicat de locuire, iar rooftop-urile verzi îl completează în aceeași notă de confort.
Conceptul din spatele The Corner – cum sa redefinești confortul și să imprimi un stil de viață contemporan
The Corner a pornit de la identificarea unor nevoi – standarde premium de locuire, în centrul orașului. Am căutat să adaptăm și să integrăm fiecare proiect în context și să oferim acel „acasă” pe care toți ni-l dorim, știind cât de important este confortul personal al propriei locuințe.
Conceptul The Corner și-a dorit redefinirea stilului de viață modern, fiind centrat pe dinamismul vieții individuale și dorința de a evolua, ținând cont de tot ce poate aduce plus valoare persoanelor care urmau să le locuiască.
Ca arhitecți și specialiști care înțeleg nevoile clientului, dar și pe cele ale beneficiarului final, am urmărit să configurăm spații cu personalitate, identitate și originalitate. Am dorit să oferim astfel utilizatorilor o experiență unică din punct de vedere estetic și funcțional, care să inducă o stare de bine și de confort prin toate detaliile de arhitectură și de design. Am avut acest obiectiv încă de la stadiul de concept, continuând cu dotările propuse și, mai departe, în faza finală, de asistență în execuție, dar și de design interior.
Viitorul arhitectural e verde! Terasele, balcoanele, logiile, nelipsite în planurile de proiectare ale SSAT+
Un viitor verde, aceasta e viziunea arhitecturală a echipei SSAT+. Pornind de la premisa noastră, care s-a dovedit, mai ales în contextul pandemiei, o nouă cerință a potențialilor clienți și dezvoltatori, am încercat pe cât posibil să valorificăm orice spațiu exterior și să-l transformăm într-unul complet nou, distinct, cu personalitate proprie. E cert că necesitatea pentru spațiile mai largi, mai luminoase există, iar așteptările dezvoltatorilor / ale clienților sunt pe măsură, asta pentru că știm cu toții cât de important este să te poți relaxa și bucura de natură în intimitatea propriului cămin.
Ținând cont de aceste aspecte, în proiectele The Corner am încorporat creativ colțuri verzi, am valorificat la maximum spațiile exterioare prin terase largi, am utilizat rooftopurile (terasele de pe clădire), amenajându-le astfel încât să fie utilizabile.
Ca în toate construcțiile urbane din portofoliul nostru, în aceste amenajări am implementat o serie de principii pe care le considerăm definitorii pentru confortul beneficiarilor, plecând de la ideea că priveliștea, dacă există, trebuie valorificată, iar dacă nu, trebuie “construită”, încorporând în ea cât mai multă vegetație. Rezultatele constau în starea de bine a celor care utilizează spațiile, dar și în estetica acestora.
Dincolo de estetică și confort, am ținut seama de funcționalitate, acordând atenție sistemului de scurgeri și de irigații, posibilității de împărțire pe zone (pentru luat masa, pentru canapele, pentru relaxare, pentru șezlong sau hamac), iluminării, dar și alimentării cu energie electrică. Sunt detalii care contează, pentru că zona exterioară este o continuare firească a spațiului de locuit. Este practic o altă cameră care trebuie folosită la maximum și configurată în funcție de nevoile și de preferințele beneficiarilor.
Ca proiectanți ai imobilelor The Corner și cunoscători ai fiecărui detaliu care poate fi valorificat din punct de vedere al amenajării interioare, dar și pentru că beneficiarilor finali le-a plăcut arhitectura exteriorului realizată de noi, am fost solicitați și în serviciile de proiectare pentru interior.
Astfel, prin proiectele de design interior pe care le-am realizat pentru unele dintre apartamentele The Corner, am urmărit în primul rând să punem în evidență personalitatea celor care le locuiesc, dar și să ne folosim de cele mai noi tendințe în materie de finisaje și de texturi în design interior.
Aceleași principii le avem în vedere în realizarea designului interior în orice amenajare. Mizăm pe atenție la detalii, profesionalism și idei care să se dezvolte în concepte unice de design.
Am dorit să oferim fiecărui spațiu al locuinței o anumită amprentă stilistică, în armonie cu ansamblul. În crearea atmosferei dorite, ne-am folosit de lumina naturală oferită de elementele constructive ale imobilului, și anume de avantajul spațiilor vitrate largi, floor-to-ceiling.
Astfel, am putut pune în aplicare conceptul gândit la momentul proiectării imobilului, preluând în amenajare și elemente ale arhitecturii imobilului, pentru a-i oferi unitate și armonie: linii simple și armonii cromatice cu accente pastelate de culoare.
Dezvoltator – proiectant, două părți, un scop comun – servicii la cheie, la cele mai înalte standarde
Dacă proiectele The Corner au avut succes, fapt confirmat de vânzarea apartamentelor până la finalizarea execuției, meritul se datorează și parteneriatului și încrederii stabilite între antreprenor și biroul de arhitectură.
Proiectele The Corner sunt rezultatul colaborării noastre cu un dezvoltator care a înțeles că succesul pe termen lung înseamnă parteneri stabili, cu aceeași viziune.
Am urmărit împreună ca produsul final să se distingă prin standarde înalte de calitate, știind că locuința este destinată unor etape lungi din viață, dacă nu chiar întregii vieți, iar investiția într-un imobil este probabil cea mai importantă achiziție pe care banii o pot cumpăra.
Din acest motiv, spațiile au fost gândite și proiectate astfel încât să confere maximum de confort persoanelor care le locuiesc, iar soluțiile propuse au fost de ultimă generație. Echipa noastră a gestionat toate detaliile proiectelor, de la arhitectură și rezistența imobilului, la urmărirea execuției și până la elementele finale de design interior. Nu am făcut rabat de la siguranță și confort, am folosit materiale și finisaje proiectate la cele mai înalte standarde de design și rezistență.
În tot acest proces, dezvoltatorul a știut că se poate baza pe profesionalismul nostru, iar noi am știut că avem sprijinul său în toate privințele.
Povestea The Corner continuă
În articolele noastre anterioare am mai spus că rolul biroului de arhitectură este de a crea identitate, prin adaptarea la context și la constrângerile specifice zonei, dar și de a oferi plus valoare investiției, de a îmbunătăți calitatea vieții beneficiarilor, de a conserva resursele, a scădea costurile și a înfrumuseța mediul urban, contribuind la educația estetică a celor care îl populează. Ca partener al dezvoltatorului imobiliar, arhitectul oferă consultanță și experiență în crearea de confort, estetică, identitate și inspirație, dar și asistență în execuție și vânzare, păstrând permanent în vedere necesitatea integrării urbanistice.
Prin implicarea profesională, dar și umană, în proiectele The Corner ne-am îndeplinit cu succes rolul, sub toate aceste aspecte. Proiectele au fost respectate în detaliu și și-au atins obiectivele, iar tânăra echipă de dezvoltatori și de arhitecți care a lucrat la ele s-a sudat și s-a consolidat.
S-au creat, astfel, premisele continuării acestei colaborări, în aceiași parametri generatori de succes și de satisfacție pentru toate părțile implicate, prin cel de-al treilea proiect – The Corner Armenească – Moșilor, aflat în fază incipientă și care va urma rețeta deja consacrată a reușitei primelor două. Avem încredere în viitor!
Cuprins
- Proiectele The Corner – de la A la Z
- The Corner Eminescu – Dacia. Unicitate pentru un stil de viață modern
- The Corner Floreasca. Diversitate pentru fiecare moment al vieții tale
- The Corner Armenească – Moșilor, un mix perfect între arhitectura veche și cea contemporană
- Conceptul din spatele The Corner – cum sa redefinești confortul și să imprimi un stil de viață contemporan
- Viitorul arhitectural e verde! Terasele, balcoanele, logiile, nelipsite în planurile de proiectare ale SSAT+
- Design-ul de interior pentru ansamblurile rezidențiale premium, o adevărată provocare
- Dezvoltator – proiectant, două părți, un scop comun – servicii la cheie, la cele mai înalte standarde
- Povestea The Corner continuă