Eterna reîntoarcere a verii în orașe e prilej de slalom urban printre disconfort termic, asfalt semi-lichefiat și reverii. Ca în fiecare vară bucureșteană, reveria de bază este cea a unui oraș verde, cu parcuri și terase care să completeze fericit moștenirea istorică a grădinilor umbroase. Ridicând privirea, Bucureștiul are mult prea puține rooftop-uri, motiv pentru care este întotdeauna un prilej de bucurie descoperirea unei astfel de oaze în deșertul de beton.
Seria noilor grădini urbane continuă, astfel, în mod optimist, după balcoane și terase, cu un rooftop din zona Floreasca, despre amenajarea peisageră a căruia ne-a povestit arh. Ștefan Sava, managing director SSAT+. Un loc din care, privind cum soarele coboară peste București, reveria orașului verde poate părea cu un centimetru mai aproape de realitate.
Sunt terasele noile grădini urbane?
Consider că fiecare terasă este mai mult sau mai puțin o grădină urbană. Pe terasă te relaxezi, îți bei cafeaua, lucrezi sau îți chemi prietenii și petreceți timp împreună.
Cu atât mai mult în ultima vreme, dat fiind noul context – se simte o mare nevoie de a avea spații exterioare casei și de a petrece cât mai mult timp aici. Terasa a devenit o a doua locuință, dacă pot spune așa, feedback-ul dezvoltatorilor și al clienților fiind concludent în acest sens. Ceea ce pe noi, echipa SSAT+, ne încurajează și mai tare, urmărind ca toate proiectele noastre să integreze și să valorifice terasele și spațiile exterioare prin amenajarea lor eficientă, ca locuri de relaxare sau de petrecere a timpului liber. Iar orice construcție urbană din portofoliul nostru a încorporat colțuri verzi cu creativitate.
Construit într-un context istoric de mare importanță pentru orașul București, The Corner își propune să…
La intersecția dintre Părintele Stăniloaie și Calea Moșilor, în vecinătatea Bisericii „Intrarea Maicii Domnului în…
Numărul proiectelor e în scădere, însă birourile de arhitectură sunt optimiste în ceea ce privește…