Stefan Sava SSAT

În timp ce România se clatină sub o criză economică cauzată de pandemia COVID-19 și se adaptează la noile realități impunând ajustări drastice în viețile tuturor, arhitectura joacă un rol important în relansarea economiei țării. Însă, atât industria construcțiilor, cât și segmentul de arhitectură au fost, de asemenea, afectate de pandemie, poate nu în aceeași măsură ca alte industrii, dar, cu siguranță, au existat repercusiuni.

Ștefan Sava, directorul general al SSAT+, povestește în ce mod a afectat pandemia domeniul arhitecturii, dar și ce măsuri au implementat la nivelul companiei pentru a se menține pe linia de plutire.

“Contextul pandemiei a afectat și domeniul nostru, mai ales prin evoluția extrem de rapidă și de imprevizibilă. Am resimțit în etape întreg procesul schimbării și probabil efectele se vor vedea și în continuare. Concret, proiectele în desfășurare și-au încetinit ritmul, cele în fază incipientă au fost puse on hold iar proiecte noi nu au mai apărut. Vorbim despre o criză mondială, care a avut repercusiuni în toate domeniile, iar noi, ca și toate celelalte business-uri, încercăm să revenim cât de repede la ritmul de dinainte și să ne ajustăm planurile în conformitate cu această perioadă dificilă. În ultimele luni, am lucrat constant pe toate planurile unde a fost posibil, am planificat și dezvoltat idei pentru proiectele în curs, am încercat să ținem cât de mult legătura cu clienții noștri prin intermediul tehnologiei și să găsim soluții pentru lucrul la distanță nu doar între noi, ci și cu partenerii și inclusiv cu autoritățile”, spune Ștefan Sava.

Citește restul articolului pe Forbes România