Urbanism

Cum lucrăm?

Demararea construcției unei clădiri are nevoie de o serie de aprobări în conformitate cu prevederile legale și reglementările tehnice în vigoare. Pentru obținerea acestor aprobări, sunt necesare o serie de documentații, acestea fiind realizate de specialiștii nostri – arhitecți și urbaniști.

Astfel, în etapa premergătoare obținerii autorizației de construcție, realizăm documentațiile de tip PUD (plan urbanistic de detaliu) și PUZ (plan urbanistic zonal).

Planul urbanistic zonal (PUZ) este un instrument de planificare urbană a zonei unde urmează să se realizeze construcția, astfel încât să fie corelată cu planurile de dezvoltare urbană din zonă.

Prin prevederile legale existente, acesta ține cont de: regimul de construcție, funcția zonei, înălțimea maximă admisă, coeficientul de utilizare a terenului, procentul de ocupare a terenului, caracteristicile arhitecturale ale clădirilor, materialele admise și altele. Vorbim, așadar, despre o documentație complexă, ce analizează contextul social, cultural, istoric, arhitectural și urbanistic de amplasare a viitoarei construcții.

Planul urbanistic de detaliu (PUD) aprofundează prevederile din PUZ. Documentația PUD detaliază modul specific de construire conform funcționării zonei și identității arhitecturale, relația clădirii cu vecinătățile, limitele clădirii, procentul și modul de ocupare a terenului, accesul auto și pietonal și altele.

Specificul fiecărui tip de documentație este laborios și complex, iar informația poate fi uneori dificil de asimilat. De aceea, atunci când apelezi la noi, vom discuta tot ce este important pentru tine și vom folosi toată experiența noastră, astfel încât totul să fie integrat ușor în procesul de realizare a planului tău.

Portofoliu urbanism

The Corner Armenească-Moșilor

July 18, 2022

Romulus Office

July 15, 2022

Boutique Residence Floreasca

July 14, 2022

Vlad Județul Office

July 10, 2022

Popa Nan

July 8, 2022

Freywille Store Radisson – Design Interior

July 3, 2022

Descopera proiectele noastre

Vezi portofoliul

Vrei să lucrăm împreună?

Scrie-ne