Categorie

Amenajare interioară

Locatie

The Corner Floreasca-Rahmaninov

Servicii

| Design interior

Suprafață

70 mp

An proiect

2021

Status

Finalizat

Client

Privat

Apartamentul are 70mp si este compus dintr-o zonă de zi de tip open space care include living, bucătărie și dining, dormitor, dressing integrat, spațiu pentru depozitare și spălătorie, hol și 2 băi. Dormitorul și livingul se deschid către zona de terasă – o loggie de colț de 20 mp.

Tema amenajării a pornit de la personalitatea și nevoile locatarului. Avantajele echipei SSAT+ când a primit această provocare au fost, în primul rând, faptul că s-a ocupat inclusiv de proiectarea imobilului și urmărirea de șantier, participând la toate etapele de execuție, un prilej de identificare a calităților spațiului, de analiză a tiparului de iluminare naturală în functie de anotimp și momentul zilei și evoluția perspectivelor către parc pe toată durata anului. În al doilea rând, proiectanții și designerii de interior cunoșteau beneficiarul, în termeni de personalitate, nevoi, obiceiuri, și le-au putut transpune în idei de amenajare, personalizare a obiectelor și definirea zonelor din apartament. 

În plus, spațiul a fost pus la dispoziție cu un pachet de dotări, finisaje și sisteme integrate de calitate: sistem de încălzire în pardoseală, răcire prin unități interioare cu montaj în plafon și grile liniare, ventilație și introducere de aer proaspăt cu recuperare de căldură, controlul sistemelor de climatizare, iluminat, acces și contorizare prin intermediul unei aplicații smartphone dedicate; așadar, atenția proiectului de amenajare s-a îndreptat spre schițarea unei imagini unitare care să completeze spațiul prin formă, culoare și texturi.

Arhitecții și designerii de interior din cadrul SSAT+ au primit indicații generale, cum ar fi folosirea elementelor naturale, cu preferință spre lemn, și libertate totală în rest. 

Traseul în interiorul locuinței se desfășoară ghidat de peretele longitudinal plin ce structurează parcurgerea spațiului și generează o serie de nișe dedicate. La intrare, acesta este suport pentru un corp de depozitare generos, realizat din valchromat negru cu mânere discrete de culoare albastră, ce integrează nișa pentru cuier și banchetă, marcate cu lemn. 

Peretele din spatele canapelei este finisat cu microciment, finisaj ce se continuă și pe elementul structural de la nivelul plafonului. Parcursul zonei de zi se încheie la fațadă cu zona plină descrisă de mobilierul din bucătărie. 

Finisajul de pardoseală este realizat din parchet triplustratificat, tratat cu ulei pentru a păstra textura lemnului de stejar. Pentru placările ceramice din băi a fost aleasa ceramica Marazzi de culoare deschisă și accente gri pentru baia dormitorului, iar pentru baia zonei de zi finisajele și obiectele propuse integrează detalii cu geometrie curbă și lemn.

Mobilierul a fost executat la comandă în colaborare cu Atelier Vast. 

Un element deosebit de decor este o tablă metalică realizată de artistul urban Ortaku. Tabla Ortaku este tratată ca un element de colț, proiectat pe cei doi pereți din living, prin forma direcționează spre peretele vitrat si face trimitere la geometria laitmotiv a întregului design.